Hopp til innhold

Introduksjon til bæretøy for døve / hørselshemmede.

Mennesker over hele jorda bærer små barn i ulike slags bæretøy. Dette er en nødvendighet for å kunne jobbe, ta seg av eldre barn, gå fra sted til sted osv. I vest-Europa mistet vi vår bæretradisjon i løpet av starten på 1900-tallet, når barnevogner og asfalterte veier ble mer vanlig.

Design og foto; Ingvild Borgen

Bæringen vi driver med i dag ble "gjenoppfunnet" på 70-tallet, og har utviklet seg mye siden den gang. Det finnes mange ulike slags bæretøy tilpasset ulike bærere, ulike alder på barna og ulike situasjoner/preferanser.

Siden vi ikke har en levende bærekultur som vi lærer fra mødre, tanter og eldre søsken (slik de gjør i f.eks. deler av Afrika og Sør-Amerika), så må vi lære oss det selv som voksne. Det finnes mye rart på internett og det kan være vanskelig for nye foreldre å sortere hva som er viktig og hva som er uviktig eller feil. Derfor er det lurt å få hjelp av en bæreveileder og nå tilbyr vi kurs for enhver foreldre med ny verdensborgere mellom 2 til 10 mnd.

Vi hjelper deg, men det er kun plass til 8 personer - så fort deg med å melde ved å klikke på linken; https://www.facebook.com/events/2745302995573186