Hopp til innhold

Innstramning av koronaregler frem til 8 juni 2021 for Trondheim kommune.

  1. Påbud om å bruke munnbind overalt, uansett hvor man befinner seg i Trondheim: butikker, buss, taxi, fellesområder på kjøpesetrer, serveringsteder osv.
  2. Det er ikke tillatt å arrangere eller delta på private sammenkomster hos private hjem med flere enn 2 gjester.
  3. I hager, bakgårder, uteplasser og lignende som er i hjemmet, tillates det 5 gjester.
  4. Personer som er beskyttet mot koronasykdom, skal ikke regnes med i antallet på 2 personer. Som beskyttet regnes fullvaksinerte personer, personer som har vært vaksinert med 1 dose i minst 3 uker og de som har hatt koronasykdom de 6 siste månedene.
  5. Barn i barnehager og barneskoler kan ha besøk fra egen kohort og telles ikke med i antall i begrensingene på sosial kontakt.
  6. Idretts/fritidsaktivitet avlyses for personer over 20 år. Barn og unge kan trene sammen, ikke spille kamp.
  7. Begrense sosiale kontakter til inntil 5 personer per uke(gjelder ikke egen husstand/arbeid/skole)

HVA MENES MED SOSIALE KONTAKTER:

Med sosiale kontakter menes ganske enkelt, folk du møter og har sosial omgang med. Det gjelder i alle aldre,også barn. Dette gjelder mennesker du møter innendørs, og nærmere 1 meter i mer enn 15 minutter. Da skal de regnes som en av de 5 du har på din "kvote" i løpet av en uke, altså 7 dager.

Eksempel: Hvis du møter 2 venner på kafe i byen mandag ettermiddag, da regnes de som sosiale kontakter. Dersom du kjører en biltur med 1 venn onsdag kveld, da har du møtt 3 sosiale kontakter. Slik teller du sammen antall sosiale kontakter innenfor 1 uke til du kommer til 5. Har du møtt 5 innen for denne perioden på 7 dager, må du vente med nye kontakter til 7 dagers perioden er gått: Hvis du har møtt 5 stk i løpet av 7 dager, så må du vente 7 dager med å møte nye kontakter.